Fledderus vindt nieuwe baan als technisch manager: 'Een enorme eer'

Fledderus vindt nieuwe baan als technisch manager: 'Een enorme eer'

08-06-2023 17:17
70

Mark-Jan Fledderus heeft een nieuwe baan. De voormalig speler van onder meer sc Heerenveen, Telstar, FC Groningen, Heracles Almelo en Roda JC treedt per 1 juli in dienst als technisch manager van de Eredivisie CV. 

Na zijn vertrek als technisch directeur van FC Groningen zat Fledderus zonder werk. Nu wordt hij verantwoordelijk voor de beleidsmatige aspecten binnen de Eredivisie. Zo gaat hij aan de slag met de veranderagenda, het sportieve dataproject en de sportieve afspraken uit het businessplan van de Eredivisie. Daarnaast zal hij de besprekingen tussen clubs voorzitten.

"Ik heb heel veel zin om te beginnen aan deze nieuwe uitdaging. De Eredivisie is een prachtige competitie waar ik als speler en technisch eindverantwoordelijke bij verschillende clubs deel van heb mogen uitmaken", aldus Fledderus op de website van de Eredivisie. "Het is een enorme eer om nu vanuit deze rol een bijdrage te mogen leveren aan de sportief technische ontwikkeling hiervan. We gaan er alles aan doen om de clubs die de Eredivisie maken zo goed mogelijk te faciliteren op sportief technisch gebied."

De veertigjarige Fledderus werd na vier seizoenen ontslagen bij FC Groningen, omdat de club in een grote sportieve crisis verkeerde. Om die reden werd besloten om de oud-middenvelder de deur te wijzen, waarna hij zonder werk zat.