'Ajax wil shoppen in Rusland en bekijkt voormalig PSV-target als nieuwe nummer 10'

'Ajax wil shoppen in Rusland en bekijkt voormalig PSV-target als nieuwe nummer 10'

08-06-2023 19:39
100

Ajax zou een oogje hebben op de Armeense middenvelder Eduard Spertsyan. Dat melden verschillende Russische media, waaronder Championat. Door de nieuwe regelgeving van de FIFA kan het voor Ajax makkelijker worden om de Armeen van Krasnodar op te halen.

Volgens de berichtgeving moet Ajax rond de tien miljoen euro plus bonussen betalen voor de komst van de middenvelder. In veertig wedstrijden dit seizoen gaf Spertsyan veertien assists en maakte hij hetzelfde aantal doelpunten. Naast Ajax zouden ook AC Milan, Fiorentina en een aantal Duitse clubs interesse hebben in de Armeen. Zijn contract bij Krasnodar loopt nog tot de zomer van 2026.

Het aparte is dat Spertsyan afgelopen winter nog in verband werd gebracht met PSV. Ajax kan na de Russische bekerfinale op 11 juni in onderhandeling met Krasnodar. De Amsterdammers willen de Armeen in eerste instantie dus kopen, maar een huurdeal kan ook interessant zijn. Door de nieuwe regels van de FIFA kunnen buitenlandse spelers namelijk zelf beslissen of ze op huurbasis uit Rusland vertrekken.