'Barcelona heeft bijna beet en haalt transfervrije aanwinst op bij Man City'

'Barcelona heeft bijna beet en haalt transfervrije aanwinst op bij Man City'

09-06-2023 09:14 Laatste update: 12-06-2023 10:58
59

FC Barcelona gaat hoogstwaarschijnlijk met Ilkay Gündogan aan de haal. De Catalanen zitten al geruime tijd achter de Manchester City-middenvelder aan. Volgens Mundo Deportivo is de kans groot dat Barcelona aan het langste eind trekt.

Gündogan, die eind deze maand uit zijn contract loopt bij City, werd in de voorbije weken eveneens gelinkt aan onder andere Borussia Dortmund. Barcelona wordt - terwijl de laatste details nog afgerond moeten worden - echter zijn nieuwe bestemming, klinkt het. Barça schotelt de 32-jarige middenvelder een contract voor drie seizoenen voor. Barcelona wil de deal na de Champions League-finale, waarin Gündogan in actie komt, wereldkundig maken.

Na de Champions League-finale tegen Internazionale sluit Gündogan aan bij de Duitse nationale ploeg, dat vriendschappelijke interlands speelt tegen Oekraïne, Polen en Colombia speelt. Gündogan komt alleen in de laatste twee oefeninterlands in actie. Volgens Mundo is er een goede kans dat hij die wedstrijden al als speler van Barcelona speelt.

Gündogan is sinds de zomer van 2016 actief bij City. In totaal kwam hij tot 303 officiële wedstrijden voor The Citizens. Daarin scoorde hij zestig keer en gaf hij veertig assists.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!