Blind hint op Ajax-rentree: 'Het zou kunnen dat ik het shirt ooit nog aantrek'

Blind hint op Ajax-rentree: 'Het zou kunnen dat ik het shirt ooit nog aantrek'

09-06-2023 09:28
111

Daley Blind sluit niet uit dat hij ooit weer bij Ajax speelt. De 33-jarige verdediger erkent dat hij voor zijn vertrek naar Bayern München dacht zijn carrière af te sluiten in Amsterdam.

Blind kwam het afgelopen halfjaar amper aan spelen toe bij Bayern en is aan het eind van deze maand transfervrij. "Ik weet het zelf op dit moment écht niet", zegt hij in de podcast Paul's Huisfeest van journalist Paul Barewijk over zijn toekomst. "Maar het zou kunnen en ik hoop dat ik ooit nog wel eens het Ajax-shirt aan kan trekken."

"Als ik eerlijk ben is de zandbak niet mijn ideale scenario", doelt hij op een vervolgstap naar het Midden-Oosten. "Tot voor kort dacht ik dat ik mijn carrière in Amsterdam zou afsluiten. Ik zag mezelf nooit meer weggaan uit Amsterdam. Dat is helemaal anders gelopen, hoe moeilijk dat ook was. Nu moet je verder kijken."

Hoewel het vertrek van Blind bij Ajax veelbewogen was, voelt hij de erkenning van de Amsterdamse achterban. "Ik kwam vandaag iemand op het strand tegen die zei: Daley, ik wil je bedanken voor de jaren dat je bij Ajax hebt gespeeld, ik heb van je genoten. Dat deed me wel goed, dat maakte me wel trots."