Aké herinnerd aan WK-uitschakeling: 'In de gym zet hij dat liedje wel eens op'

Aké herinnerd aan WK-uitschakeling: 'In de gym zet hij dat liedje wel eens op'

09-06-2023 10:30
16

Nathan Aké kijkt uit naar de Champions League-finale, waarin hij Oranje-ploeggenoten Denzel Dumfries en Stefan de Vrij treft. De Manchester City-verdediger beseft dat zeker één speler zich teleurgesteld in Zeist meldt voor de Final Four van de Nations League.

Zaterdag strijden City en Internazionale om de Champions League-eindzege. "Ik vind het geweldig dat Denzel Dumfries en Stefan de Vrij ook in de finale staan. Het is toch mooi dat er drie internationals van Oranje om de grootste prijs van het seizoen strijden? 'Dumpie' die de hele rechterkant bestrijkt. Stefan die al zo lang in Italië speelt", zegt Aké tegen het Algemeen Dagblad. "Alleen komt er straks minimaal één van ons chagrijnig naar Zeist voor de finaleronde van de Nations League."

"Maar ja, dat is voetbal. Daar hoort ook teleurstelling bij", weet de linkspoot. "Ik heb vaak contact met Dumfries en De Vrij. En na de halve finales hebben we elkaar ook gefeliciteerd. In aanloop naar zo'n finale laat je elkaar met rust. We zien elkaar wel in het stadion."

Die teleurstelling maakte Aké afgelopen winter mee, toen het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK werd uitgeschakeld door Argentinië. City-ploeggenoot Julián Álvarez herinnert hem daar nog wel eens aan. "Als we in de gym zijn, zet hij weleens dat liedje op dat al die Argentijnen daar zongen", doelt hij op het nummer Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar. "Daar kan ik wel om lachen hoor. Natuurlijk, we waren heel dicht bij de halve finale, maar Argentinië won de wereldbeker. En Álvarez is een geweldige jongen. En een geweldige spits."