Fortuna Sittard heeft opvolger van Velázquez en strikt Buijs als nieuwe trainer

Fortuna Sittard heeft opvolger van Velázquez en strikt Buijs als nieuwe trainer

09-06-2023 11:44 Laatste update: 11:55
88

Danny Buijs is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard. De veertigjarige oefenmeester heeft een contract voor tweee seizoenen getekend, maken de Limburgers vrijdag bekend.

Voor Buijs is het zijn derde klus in het betaald voetbal. Hij stond vier jaar aan het roer bij FC Groningen en ging daarna aan de slag bij het Belgische KV Mechelen, waar hij al na drie maanden werd ontslagen. "Ik kijk er enorm naar uit om aan deze klus te beginnen", zegt hij op de website van Fortuna. "Ik heb een aantal enorm fijne gesprekken gehad. Daar heb ik een goed gevoel aan over gehouden."

Buijs is in Sittard de opvolger van Julio Velázquez, die ondanks de dertiende plaats in de Eredivisie de wacht werd aangezegd. De Spanjaard baarde regelmatig opzien met zijn uitspattingen langs de lijn. "Wij moeten er - met z'n allen - elke dag alles aan doen om deze club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat moet de norm zijn", zegt zijn opvolger. "De relatie met de supporters is hierin essentieel. Mij staat bij dat het in Sittard altijd lastig voetballen was, vooral als het publiek erachter ging staan. Dat moeten we ook komend seizoen weer realiseren."

Volgens technisch manager Américo Branco was de voormalig middenvelder van Groningen en Feyenoord meteen de eerste keus. "Danny heeft Eredivisie-ervaring, werkt graag met jonge talenten en kan teams en spelers individueel ontwikkelen. Zijn filosofie en speelstijl komen overeen met de passie en intensiteit die onze fans, maar ook wij als club graag willen zien", aldus Branco, die per 1 juli de taken overneemt van Sjoerd Ars. Die laatste gaat verder als technisch adviseur.