Van Heracles naar Groningen: 'Deze stap is wellicht lastig te begrijpen'

Van Heracles naar Groningen: 'Deze stap is wellicht lastig te begrijpen'

09-06-2023 18:40 Laatste update: 18:46
94

FC Groningen heeft Marco Rente gecontracteerd. De verdediger komt over van Heracles Almelo en tekent voor vier seizoenen bij de club uit het noorden.

Rente speelde drie seizoenen voor de club uit Almelo, waar hij tot 87 officiële duels kwam. De Duitser werd het afgelopen seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij als vaste waarde 31 competitiewedstrijden speelde. De rechtsback scoorde in het kampioensjaar vier keer en had vier assists op zijn naam staan. Heracles meldt zich volgend seizoen in de Eredivisie, maar Rente blijft in de Keuken Kampioen Divisie met FC Groningen.

Wedden

Meer odds

De 26-jarige Rente kan niet wachten om te spelen voor FC Groningen, zo laat hij weten op de clubsite. "Ik heb FC Groningen altijd als een hele grote en mooie club gezien. Na de gesprekken met de directie en de nieuwe trainer Dick Lukkien had ik meteen een heel goed gevoel. Voor anderen is deze stap wellicht lastig te begrijpen, maar voor mij was het geen moeilijke keuze. Ik ben blij!"

De verdediger debuteerde in het seizoen 2015-2016 in het eerste elftal van Sportfreunde Siege en promoveerde in hetzelfde jaar naar de Regional Liga. Twee seizoenen later vertrok de verdediger naar Erndtebrück, waar hij na één seizoen werd opgepikt door het grote Borussia Dortmund. Rente speelde voornamelijk in het tweede elftal van de club, dat eveneens uitkwam in de Regional Liga. In het seizoen 2020-2021 maakte hij de overstap naar Heracles. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!