Van Dijk ziet rol in 'nieuw' Liverpool: 'Neem aan dat ze me nog belangrijk vinden'

Van Dijk ziet rol in 'nieuw' Liverpool: 'Neem aan dat ze me nog belangrijk vinden'

10-06-2023 08:12
23

Virgil van Dijk verwacht dat hij ook komend seizoen voor Liverpool speelt. Na een teleurstellend seizoen lijken The Reds de nodige veranderingen door te gaan voeren.

"Het was gewoon best een heftig seizoen, met veel ups en downs", stelt Van Dijk in het Algemeen Dagblad. "Maar zeker ook een jaar waarin ik veel heb geleerd, vooral buiten het veld om, en zeker in mentaal opzicht." De Oranje-aanvoerder kreeg de wind meermaals van voren. "Soms was die kritiek gewoon terecht, zowel op het team als op mij individueel. Best vaak ook niet helemaal. Maar hoe dan ook; je moet er wel mee kunnen dealen, en ik ben blij dat ik daar goed uit ben gekomen. Mentaal is dat niet altijd gemakkelijk."

Liverpool sloot het seizoen uiteindelijk af als nummer vijf van de Premier League. De selectie van Jürgen Klopp lijkt fink wat mutaties te ondergaan. Zo werd met Alexis Mac Allister de eerste grote transfer al afgerond. Van Dijk verwacht deel uit te maken van het 'nieuwe' Liverpool. "Ja, zeker wel, al weet je het in voetbal natuurlijk nooit helemaal zeker. Maar ik heb nog een contract voor twee jaar."

"Ik neem aan dat ze mij nog steeds belangrijk vinden voor de ploeg, en als dat niet zo is, zal ik het vast horen", vervolgt de 31-jarige verdediger. "Maar ik voel juist dat het gevoel heel positief is nu. Mijn contact met de manager is ook goed. Hoe we het seizoen hebben afgesloten de laatste weken: dat motiveert juist om straks de voorbereiding in te gaan met de nieuwe spelers die gaan komen.’’

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!