Mislintat maakt goede indruk op Sparta: 'Gelijk op hoogte van alle ins en outs'

Mislintat maakt goede indruk op Sparta: 'Gelijk op hoogte van alle ins en outs'

10-06-2023 08:34
216

Sparta is tevreden over de samenwerking met Ajax en hoopt deze zelfs te kunnen uitbreiden. Technisch directeur Gerard Nijkamp van de Rotterdammers is zeer te spreken over het contact met collega Sven Mislintat van de Amsterdammers.

Bij RTV Rijnmond verdedigen Nijkamp en algemeen directeur Manfred Laros de samenwerking met Ajax. "We hebben over de samenwerking met Ajax al een aantal keer gezegd dat het geldbedrag niet op één staat. Dat is de inperking van het aantal jeugdspelers dat zij bij ons weg kunnen halen. Anders is dat ongelimiteerd. En twee: zij brengen een enorm breed scoutingsnetwerk", begint Laros.

Wedden

Meer odds

Dat Sparta door het goede seizoen aantrekkelijker is geworden en Ajax niet meer nodig heeft, wuift Nijkamp weg. "Je kunt volgend seizoen weer zesde worden, als Ajax komt dan gaat een speler." De td wil de samenwerking zelfs uitbreiden. "Ik heb echt het gevoel met de nieuwe mensen die bij Ajax zitten dat we die volgende stap kunnen maken. Ik heb Sven Mislintat nu verscheidene keren gesproken. Die was gelijk op de hoogte van de ins en outs van deze samenwerking."

"Ik heb aangegeven dat we ook graag in de 'bovenkant' willen samenwerken en dat Ajax Sparta ook kan gebruiken. Dan kunnen wij één of twee spelers van ze huren om ze speelminuten te geven. De Sambo-variant", verwijst Nijkamp naar de PSV-back, die dit seizoen succesvol was op Het Kasteel.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!