De vermoedelijke opstellingen: één Nederlander aan de aftrap in CL-finale

De vermoedelijke opstellingen: één Nederlander aan de aftrap in CL-finale

10-06-2023 09:15
44

Manchester City en Internazionale leven toe naar dé ontknoping van het seizoen. In de Champions League-finale in Istanbul lijkt zaterdagavond echter slechts één Nederlander aan de aftrap te staan met Denzel Dumfries.

De Oranje-international bestrijkt zoals gewoonlijk de rechterflank bij Inter. Stefan de Vrij moet daarentegen weer genoegen nemen met een plekje op de bank. Ook Henrikh Mkhitaryan zal niet starten, nadat hij de laatste weken niet fit was, weet Gazzetta dello Sport. In de spits krijgt Edin Dzeko de voorkeur boven Romelu Lukaku. De Bosniër, die een koppel vormt met Lautaro Martínez, treft zijn oude werkgever.

Bij Man City is het nog maar de vraag of Nathan Aké aan de aftrap verschijnt. De Nederlander is pas net hersteld van een blessure. Mogelijk krijgt Manuel Akanji de voorkeur van manager Pep Guardiola. Kyle Walker is het grootste vraagteken. De Engelse back kampte met rugklachten, maar lijkt op tijd fit. Verder zijn de ogen bij The Citizens gericht op sterspelers als Erling Haaland, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Ilkay Gündogan en Jack Grealish.

De kraker tussen Manchester City en Inter begint zaterdagavond om 21.00 uur.

De vermoedelijke opstellingen
Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Akanji; Stones, Rodri; Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish; Haaland

Internazionale: Onana; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Brozovic, Dimarco; Dzeko, Martinez