Opmerkelijk: Toulouse is niet tevreden en zet trainer op straat na bekerwinst

Opmerkelijk: Toulouse is niet tevreden en zet trainer op straat na bekerwinst

10-06-2023 09:42
21

Opvallend nieuws uit Frankrijk: Toulouse gaat afscheid nemen van trainer Philippe Montanier. De 58-jarige Fransman heeft onvoldoende indruk gemaakt op de clubleiding ondanks de bekerwinst en de dertiende plaats in de Ligue 1.

Onder meer L'Équipe en Le Parisien melden dat Montanier wordt ontslagen. Hij stond sinds de zomer van 2021 aan het roer bij Toulouse, dat zich vorig seizoen tot kampioen kroonde in de Ligue 2. Deze jaargang veroverde de ploeg van Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal met de Coupe de France de eerste hoofdprijs in de clubgeschiedenis.

Voor Montanier is het niet genoeg om zijn baan te redden. De doelstelling was namelijk om rond de tiende plaats te eindigen in de competitie, terwijl Toulouse uiteindelijk dertiende werd. "We hebben op veel vlakken een buitengewoon seizoen gehad, maar het was op sommige momenten ook een beetje frustrerend", sprak voorzitter Damien Comolli eerder deze week al veelzeggende woorden.

Montanier zou bovendien niet op één lijn zitten met technisch directeur Selinay Gürgenç, opvallend genoeg ook de vrouw van Comolli. Volgens L'Équipe staat de Spaanse coach Carles Martínez Novell (39) al in de startblokken om hem op te volgen. Hij maakt momenteel al deel uit van de technische staf.

Martínez gaat bij Toulouse in principe samenwerken met Dallinga, Aboukhlal én Ibrahim Cissoko, die voor ongeveer drie miljoen euro overkomt van NEC. Van den Boomen en Spierings vertrekken transfervrij. Die eerste tekende al bij Ajax, terwijl die tweede in beeld is bij PSV.