Transfersom Kökcü zorgt niet voor enthousiasme: 'Als je ziet wat Ajax krijgt...'

Transfersom Kökcü zorgt niet voor enthousiasme: 'Als je ziet wat Ajax krijgt...'

10-06-2023 09:56 Laatste update: 10:12
234

De transfersom van Orkun Kökcü wekt enige verbazing in Rotterdam. De 22-jarige middenvelder gaat Feyenoord een recordbedrag opleveren, maar Thomas Verhaar en Mike Snoei wijzen op het verschil met concurrent Ajax.

Kökcü is al gearriveerd in Lissabon om zijn transfer naar Benfica af te ronden. De Portugese topclub betaalt dertig miljoen euro. Daarnaast bedong Feyenoord een fors doorverkooppercentage van twintig procent. Toch is voormalig Sparta-speler Verhaar niet helemaal tevreden. "Als je ziet voor hoeveel Ajax hun belangrijkste spelers verkoopt...", zegt hij bij RTV Rijnmond. "De club Benfica is voor mijn gevoel ook wat minder aansprekend dan een club uit de Premier League."

Wedden

Meer odds

Telstar-trainer Snoei sluit zich daarbij aan. "Een Ryan Gravenberch speelt bijna geen minuut bij Bayern München, maar hij werd door Ajax wel voor een groter bedrag dan dertig miljoen verkocht. Ik zou graag zien dat spelers als Kökcü ook voor wat meer verkocht worden. Feyenoord wil graag de vruchten plukken van een prima transferbeleid, dus denk ik dat ze Kökcü ook liever verkocht hadden aan een Engelse club."

Overigens had Gravenberch nog maar een eenjarig contract bij Ajax, waardoor de transfersom 18,5 miljoen euro bedroeg. Edson Álvarez lijkt wel een soortgelijk bedrag als de Feyenoord-aanvoerder op te gaan leveren. De Mexicaan zou voor 35 à 40 miljoen kunnen vertrekken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!