Seedorf treedt toe bij KNVB

Officieel: KNVB benoemt Seedorf tot lid raad van commissarissen

27 juni 2023 om 17:43

Clarence Seedorf is benoemd tot lid van de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB. Dat gebeurde dinsdag tijdens de algemende vergadering betaald voetbal (AVBV). De 47-jarige middenvelder van weleer wordt nu verantwoordelijk voor de voetbaltechnische portefeuille. 

Die positie was vacant binnen de KNVB na het vertrek van Han Berger. De KNVB maakt het nieuws bekend in een bericht op het officiële kanaal. 'Seedorf heeft buitengewoon veel voetbalervaring', zo is te lezen. 

Die ervaring deed Seedorf als speler op bij Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan en het Braziliaanse Botafogo. De voormalig international werd diverse keren landskampioen en won liefst vier keer de Champions League. Daarnaast speelde hij 87 duels voor Oranje

Na zijn carrière als voetballer was Seedorf trainer van AC Milan, Shenzen, Deportivo La Coruña en het nationale team van Kameroen, waar hij in juli van 2019 vertrok. Seedorf werd afgelopen maart voorgedragen voor de functie. De andere leden van de raad van commissarissen betaald voetbal zijn Jan Albers, Elsemieke Havenga-Hillen, Niek jan van Kesteren en Jeroen Slop. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!