Van Hooijdonk maakt Rangers-fans warm: 'Hij lijkt wel een beetje op mij'

Van Hooijdonk maakt Rangers-fans warm: 'Hij lijkt wel een beetje op mij'

01-07-2023 14:18 Laatste update: 14:35
34

Pierre van Hooijdonk juicht de transfer van Cyriel Dessers naar Rangers FC toe. In Schotse media spreekt de oud-spits vol lof over de 28-jarige Belg, die zijn interlands voor Nigeria speelt.

Dessers moet op Ibrox een spitsenduo gaan vormen met Sam Lammers. De oud-spits van Feyenoord komt voor vijf miljoen euro over van Cremonese, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Serie A. Dessers trof ondanks het moeizame seizoen zes keer doel en gaf twee assists. Volgens Van Hooijdonk gaat Rangers dan ook veel plezier aan hem beleven.

"Het klopt dat zijn carrière gelijkenissen vertoont met die van mij", vertelt Pi-Air aan The Herald. "Hij is ook een goaltjesdief, maar werkt ook heel hard. Zijn werkethiek is uitstekend. Ik ben erg gecharmeerd van hem. We lijken zelfs wel een beetje op elkaar qua speelstijl. We zijn allebei niet echt gepolijste spitsen, zoals je dat noemt. We zien er allebei wat onhandig uit en vertrouwen op onze fysieke kwaliteiten."

"En we zijn allebei gepromoveerd met NAC Breda, voordat we bij Feyenoord speelden. Er zijn duidelijke overeenkomsten", vervolgt Van Hooijdonk. "Ik heb lang met Cyriel gesproken toen hij bij Feyenoord zat. Hij is een erg sympathieke vent en ik vind dat hij een mooie carrière heeft."

Van Hooijdonk wijst onder meer op de prestaties van Dessers in de Conference League. "Hij had vorig jaar een groot aandeel toen Feyenoord de finale bereikte. Hij scoorde tien keer in de Conference League, waaronder twee goals tegen Marseille in de halve finale."

Door de aanstaande transfer van Dessers naar Rangers, lijkt de komst van Feyenoord-spits Danilo van de baan in Glasgow.