Gimenez, Álvarez en Sánchez nog niet naar Nederland: Mexico haalt finale Gold Cup

Gimenez, Álvarez en Sánchez nog niet naar Nederland: Mexico haalt finale Gold Cup

13 juli - 07:04
53

Mexico heeft zich geplaatst voor de finale van de Gold Cup. El Tri was in de nacht van woensdag op donderdag Jamaica met ruime cijfers de baas: 0-3.

Er was voor de technische staf veel aangelegen om Ajax-middenvelder Edson Álvarez te laten starten. De controleur bleek echter niet fit genoeg en begon op de bank. Dat gold ook voor Feyenoord-spits Santiago Gimenez, die in de Gold Cup tweede viool speelt achter Club América-spits Henry Martín. Ajacied Jorge Sánchez startte wel en speelde verdienstelijk.

Na twee minuten za Gimenez zijn voornaamste concurrent, Martín, Mexico aan de leiding brengen. Luis Chávez verdubbelde op het halfuur de marge. De Pachuca-middenvelder, die voorzichtig gelinkt wordt aan Ajax en Feyenoord, schoot een vrije trap formidabel in de kruising. In het tweede bedrijf kregen Gimenez, die onder luid applaus werd ontvangen, en Álvarez speeltijd. De Feyenoorder zocht nadrukkelijk naar een doelpunt, maar kwam niet tot scoren.

Het slotakkoord liet lang op zich wachten. In de blessuretijd was het Roberto Alvarado die de eindstand op 0-3 bepaalde. Mexico neemt het in de finale van de Gold Cup op tegen Panama. Panama won de andere halve finale verrassend van de Verenigde Staten. Het land was na strafschoppen te sterk voor Team USA.