Chamakh mogelijk niet tegen Ethiopië

Chamakh mogelijk niet tegen Ethiopië

28-05-2008 18:49

De Marokkaanse selectie is sinds afgelopen zondag bij elkaar om voor te bereiden voor de aankomende WK- en Afrika Cup-kwalficatiewedstrijden. Zaterdag komt in Casablanca Ethiopië op bezoek en daarbij moeten de Atlasleeuwen waarschijnlijk aanvaller Marouane Chamakh missen. De speler van het jaar van Bordeaux kampt met een knieblessure.

"We hopen dat Chamakh vóór de wedstrijd tegen Ethiopië fit is om mee te doen", aldus Jamal Fathi. Youssef Safri, Nabil Dirar en Adil Hermach hebben lichte klachten, maar kunnen wel gewoon mee doen. Karim El Ahmadi is de enige 'Nederlander' in de selectie.

Interim-bondscoach Jamal Fathi voegde vier spelers toe aan zijn 25-koppige selectie, te weten Ahmed Ajeddou, Sofiane Benzouien, Brahim El Bahri en Hamza Boudlal. Deze spelers zijn erbij gehaald omdat Jamal Fathi ze wilden zien hoe ze zich hebben ontwikkeld.

Marokko mist bovendien drie vaste krachten door een blessure. Zo zijn Abderrahman Kabous, Youssef Hadji en Abdeslam Ouaddou er niet bij. Volgens Jamal Fathi mag Ethiopië niet onderschat worden en moet Marokko zich goed concentreren tijdens de wedstrijd.