Slot geeft signaal af: 'Timber en Jahanbakhsh spelen nu, dat geeft wel iets aan'

Slot geeft signaal af: 'Timber en Jahanbakhsh spelen nu, dat geeft wel iets aan'

20 augustus - 17:13
117

Arne Slot ziet dat er te veel dingen misgingen bij zijn ploeg tegen Sparta Rotterdam. Anderzijds ziet de Feyenoord-trainer ook dat zijn spelers mentaal en fysiek 'ijzersterk' zijn. Ook maakt Slot duidelijk dat Feyenoord nog bezig is met versterkingen.

Debutant Leo Sauer maakte nog een late treffer voor Feyenoord, maar desondanks morste de landskampioen punten. "Ik denk dat ik bevestiging heb gekregen waar we voorlopig staan", reageert Slot voor de camera van ESPN. "We zijn een elftal dat vrij veel moeite heeft om veel balbezit om te zetten in kansen. Dat vind ik normaal, maar nu kregen we het ook voor elkaar om de bal weg te geven en de counter in te leiden. Dat is iets wat ons normaal niet overkomt. Maar we zijn ook een elftal dat nooit opgeeft en altijd tot het laatste moment vecht voor een resultaat."

Door het nieuwe puntenverlies staat Feyenoord na twee speelrondes al vier punten achter op PSV. "Ik weet niet welk woord je moet gebruiken, maar het is natuurlijk zeer teleurstellend dat we in de eerste twee wedstrijden gelijkspelen. Als we vorige week met elf op het veld stonden, hadden we die nog gewonnen, denk ik. Vandaag zag je ook weer waar wij wel voor staan. Daar moet je die jongens ook een groot compliment voor geven: mentaal en fysiek zijn ze ijzersterk. Uit bij Sparta met 2-0 achter, tegen een elftal dat zo goed kan verdedigen in zijn eigen zestien en dan nog zo veel kansen krijgen: dan ben je mentaal en fysiek sterk."

Slot hoopt in de laatste dagen van de transferwindow nog op versterkingen. "We zijn natuurlijk nog met een aantal dingen bezig, dat zal niemand verbazen. De invallers op de zijkanten zijn zeventien en achttien, terwijl we met Quinten Timber en Alireza Jahanbakhsh twee spelers hebben die nu wel spelen en vorig jaar niet speelden, mits iedereen fit was. Dat geeft wel iets aan dat wij nog op zoek zijn om het elftal te versterken. Maar dat zegt niet dat ik niet tevreden ben met de jongens die er nu zijn. Ik kan me herinneren dat wij aan het begin van vorig seizoen ook zeker nog geen geoliede machine waren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s