'Salaris Ramos bij Sevilla lekt uit: vijftien keer lager dan in Saudi-Arabië'

'Salaris Ramos bij Sevilla lekt uit: vijftien keer lager dan in Saudi-Arabië'

5 september - 08:26
27

Sergio Ramos verkoos een terugkeer bij jeugdliefde Sevilla boven veel lucratievere aanbiedingen. Volgens Fabrizio Romano had de 37-jarige Spaanse verdediger liefst vijftien keer meer kunnen verdienen in Saudi-Arabië.

Ramos ontvangt komend seizoen in Zuid-Spanje namelijk één miljoen euro netto. De 180-voudig international erkent dat geld geen drijfveer is achter zijn terugkeer in het Estádio Sánchez Pizjuan. "Ik had de mogelijkheid om bij te tekenen in Parijs, zelfs voor twee jaar, maar dat zag ik niet zitten. Ik ben altijd impulsief geweest. Ik kies met het hart, nooit voor geld. Mensen die iets anders zeggen, kennen mij niet", laat hij weten in Spaanse media.

Daarom zag Ramos af van een overstap naar Saudi-Arabië of de MLS. Liever keerde hij terug op het oude nest. De mandekker erkent dat zijn opa een belangrijke rol speelde in zijn keuze. "Mijn laatste herinnering is dat hij huilend het stadion verliet, omdat zijn kleinzoon werd uitgefloten", doelt hij op zijn overstap naar Real Madrid in 2005, nadat hij weigerde zijn contract te verlengen. Dat werd hem door fans van Sevilla niet in dank afgenomen. "We zijn gestraft en ik heb mijn excuses aangeboden. Het is tijd om het achter ons te laten. Ik kom terug naar huis en wat niet verandert is het gevoel en het hart."

Ramos staat voor een zware uitdaging in Sevilla, want de Champions League-tegenstander van PSV staat laatste in La Liga met nul punten uit drie duels. "Sevilla begon vorig seizoen ook slecht en won uiteindelijk de Europa League. Ik sta graag met mijn voeten in de modder, ik hou wel van lastige uitdagingen. Van tegenslag word ik juist sterker."

Alles over deze bizarre transferzomer op een rijtje! Check #DoneDeal de podcast: