'Lampard en Gattuso vechten om dezelfde vrijgekomen trainersjob in Frankrijk'

'Lampard en Gattuso vechten om dezelfde vrijgekomen trainersjob in Frankrijk'

13 september - 15:23
17

Frank Lampard en Gennaro Gattuso zijn de topkandidaten om Laurent Blanc op te volgen als trainer van Olympique Lyon. Dat melden internationale media als L’Équipe en The Athletic. Beide heren zijn nog vol in de race, maar het lijkt erop dat de Engelsman nu de voorkeur geniet.

Blanc werd onlangs op straat gezet vanwege de slechte resultaten bij Olympique Lyon. De Franse ploeg staat onderaan in de Ligue 1 en het is dus waarschijnlijk aan Lampard of Gattuso om dit op te lossen. Lyon haalde tot nu toe één punt uit de eerste vier competitiewedstrijden. Lampard staat bovenaan op de shortlist, nadat vorige week Graham Potter besloot om de baan niet aan te nemen.

Lampard was vorig seizoen nog werkzaam als interim-trainer bij Chelsea. Hij werd aangesteld om het seizoen af te maken bij The Blues, nadat de clubleiding Potter als trainer had ontslagen. Mauricio Pochettino nam het stokje weer over van Lampard begin deze zomer. Gattuso werkte al bij clubs als Napoli en AC Milan, maar de Italiaan was het laatst werkzaam tot afgelopen winter bij Valencia.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s