'Tuchel niet tevreden over De Ligt, die wel wordt gewaardeerd door Bayern-leiding'

'Tuchel niet tevreden over De Ligt, die wel wordt gewaardeerd door Bayern-leiding'

13 september - 16:33 Laatste update: 17:11
129

Thomas Tuchel is geen groot fan van de speelstijl van Matthijs de Ligt, weet het lokale TZ München. De trainer van Bayern München, onder wie De Ligt momenteel geen basisspeler is, vindt de Nederlander onder meer 'traag in de opbouw'.

In de eerste drie Bundesliga-duels van Bayern begon De Ligt op de bank, terwijl hij in de Duitse Supercup al in de rust werd gewisseld. Kim Min-jae en Dayot Upamecano krijgen momenteel de voorkeur in het hart van de verdediging en TZ weet waarom. Bronnen melden aan de lokale krant dat Tuchel geen fan is van de speeltijl van de Oranje-international.

Zo vindt de Duitse oefenmeester De Ligt 'traag in de opbouw', terwijl de stopper in zijn ogen ook wel erg veel crosspasses en weinig ballen vooruit geeft. De Ligt is op zijn beurt klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan. Dat levert hem waardering vanuit de clubleiding van Bayern op: daar zijn ze blij met de vechtlust van het Ajax-opleidingsproduct.

Bij het Nederlands elftal begon De Ligt juist weer eens in de basis. Op bezoek bij Ierland (1-2) maakte hij de volledige negentig minuten vol, terwijl hij enkele dagen eerder ook inviel tegen Griekenland. Vrijdag pakt Bayern de draad weer op in de Bundesliga, in eigen huis tegen Bayer Leverkusen.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s