Slot durft statement te maken: 'Niet eerder gezien, ook niet bij AZ'

Slot durft statement te maken: 'Niet eerder gezien, ook niet bij AZ'

17 september - 07:27
317

Arne Slot ziet dat Feyenoord in topverm toewerkt naar het Champions League-duel met Celtic en de Eredivisie-kraker tegen Ajax. De trainer van de landskampioen laat duidelijk merken tevreden te zijn met zijn ploeg.

"Dit voetbal heb ik in de twee jaar dat ik bij Feyenoord ben nog niet eerder gezien. En ook niet in mijn tijd bij AZ, waar we ook best aardig voetbal hebben gespeeld. Ik denk dat ik dat zonder arrogantie mag zeggen. Wat ik hier de afgelopen drie wedstrijden heb gezien, is echt heel erg goed", aldus Slot op de persconferentie. "Máár het is natuurlijk niet de weerstand van Champions League-niveau of de weerstand die we volgende week zondag gaan ervaren", doelt hij op De Klassieker.

Slot vindt Feyenoord vooral aan de bal beter dan vorig seizoen. "Ik heb in de wedstrijdbespreking gezegd: ik vind ons het beste elftal tussen beide zestienen. Maar we moeten niet alleen daar afhankelijk van zijn. We zullen ook onze goals moeten gaan maken uit pressing en counterpressing. Dat is de volgende uitdaging, om ook daar de beste in te worden. Dat vind ik ons nog niet."

"En dan hebben we het nog niet eens gehad over het verdedigen", vervolgt Slot. "We verdedigen geweldig, ze komen niet op onze helft. En als ze op onze helft komen, dan komen ze niet in onze zestien. Maar als ze wél in onze zestien komen, is het gelijk een goal. Dat is ook een uitdaging."