IJsselderby onbeslist: PEC niet langs tiental van Go Ahead Eagles

IJsselderby onbeslist: PEC niet langs tiental van Go Ahead Eagles

17 september - 14:10
31

PEC Zwolle is er zondag niet in geslaagd om de IJsselderby te winnen. De ploeg van trainer Johnny Jansen incasseerde een gelijkmaker tegen tien man van Go Ahead Eagles: 1-1.

Go Ahead Eagles moest het in het hol van de leeuw zonder coach René Hake stellen, die ontbrak vanwege privéomstandigheden. In de openingsfase ging het op en neer. Beide teams zorgden al snel voor het eerste gevaar, maar Oliver Edvardsen en Younes Namli schoten rakelings naast. Oudgediende Bram van Polen was na een kwartiertje ook dicht bij de 1-0, maar hij trof het zijnet. 

PEC was iets sterker, maar kort voor rust viel het MAC³PARK Stadion heel even stil. Al snel klonk er echter gejuich, want door de schitterende treffer van Willum Willumsson ging een streep vanwege buitenspel. Bij de start van de tweede helft dreigde Go Ahead het duel uit handen te geven. Jamal Amofa kreeg na een onhandige overtreding zijn tweede gele kaart.

Het duurde niet lang of PEC buitte het numerieke overwicht uit. Na een fraaie combinatie opende Eliano Reijnders de score: 1-0. Voor de thuisfans reden om flink wat vuurwerk te ontsteken. Groene wolken trokken richting het speelveld, waardoor de wedstrijd even stil lag. Na de korte onderbreking probeerde Lennart Thy het met een omhaal, maar keeper De Lange bracht redding.

Met tien man liet Go Ahead zich ondertussen niet uit het veld slaan. Sterker nog, Oliver Edvardsen maakte gelijk door toe te slaan uit een goede voorzet van Bas Kuipers. PEC moest plots komen, maar het slotoffensief - met supersub Tolis Vellios - sorteerde geen effect. Daardoor hebben beide teams nu zeven punten, al speelden de Deventenaren één duel minder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s