Bergwijn heeft 'geen woorden' voor Ajax-debacle: 'Dit kan niet langer duren'

Bergwijn heeft 'geen woorden' voor Ajax-debacle: 'Dit kan niet langer duren'

17 september - 16:54 Laatste update: 17:01
220

Steven Bergwijn heeft geen enkel goed woord over voor de prestatie van Ajax zondagmiddag tegen FC Twente. De aanvoerder van de Amsterdammers stelt dat het eigenlijk na de belabberde openingsfase al gespeeld was. 

Bergwijn staat na afloop van de veelzeggende 3-1 nederlaag voor de camera van ESPN, waar hem gevraagd wordt waaraan hij zicht het meest heeft geërgerd. "Alles. De scherpte, hoe we beginnen, hoe we voetballen, hoe we duels aangaan, of eigenlijk niet aangaan. Zo kan ik nog wel even doorgaan", aldus de aanvaller, die samen met zijn collega's de Twente-defensie nauwelijks in de problemen wist te brengen. 

Dat Ajax deze zomer erg veel nieuwe spelers haalde, met twee debutanten aan de aftrap verscheen en nog in elkaar ingespeeld moet raken, is volgens Bergwijn geen reden voor een dergelijk optreden. "Als je kijkt hoe we beginnen... Ik heb er geen woorden voor. Ook in de tweede helft. We hameren er in de rust op dat we scherp moeten beginnen. Dan mislukt dat weer direct. Het is schandalig wat we hebben laten zien. Dit kan niet langer duren. Het was gewoon niet goed", besluit de Oranje-international, die met zijn teamgenoten volgende week Olympique Marseille én Feyenoord op bezoek krijgt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s