Berghuis ziet maatschappelijk probleem: 'Daarin moet veel harder gestraft worden'

Berghuis ziet maatschappelijk probleem: 'Daarin moet veel harder gestraft worden'

17 september - 17:38
88

Voor de camera van ESPN reageert Steven Berghuis op het incident dat aan het einde van vorig seizoen plaatsvond in Enschede. Na vermeende racistische opmerkingen jegens teamgenoot Brian Brobbey van een supporter, deelde Berghuis een rake klap uit.

"Aan de ene kant, zoals ik eerder ook heb gezegd, houdt het een keer op met wat mensen allemaal maar naar je kunnen roepen. Daarin moet gewoon veel harder gestraft worden. Niet alleen rondom het voetbal, maar in heel Nederland, denk ik dat alles maar gewoon te makkelijk kan. Voor mij was toen die maat vol, ik maak die keuze voor mezelf, dus ik moet ook op de blaren zitten."

"Het was de emotie van toen, dan gebeurt dat gewoon, als dat in mijn ogen te ver gaat. Aan de andere kant dupeer ik mezelf, de ploeg, de club en had dat niet mogen gebeuren. Dus het voelt een beetje 50/50, nog steeds, eerlijk gezegd. Ik hoop toch dat de regering in Nederland harder gaat straffen en gaat optreden, want het is wel een maatschappelijk probleem. Niet alleen in het voetbal. Als jij boodschappen gaat doen en drie of vier keer wordt uitgescholden terwijl je de spinazie uit de schappen pakt, vind je dat ook niet leuk. Het is een lastig verhaal en ik vind dat spelers wel meer in bescherming genomen moeten worden, eerlijk gezegd."