VP's Elftal van de Week: Feyenoord en Twente leveren de meeste spelers af

VP's Elftal van de Week: Feyenoord en Twente leveren de meeste spelers af

18 september - 10:00
68

De Eredivisie is weer begonnen na de interlandbreak en dat hebben we geweten ook. Nadat Feyenoord een masterclass gaf tegen sc Heerenveen en FC Twente stuntte tegen Ajax, zijn die teams de hofleveranciers van VP's Elftal van de Week.

Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles)
Met maar liefst tien reddingen zorgde De Lange er bijna eigenhandig voor dat Go Ahead Eagles nog een punt overhield aan De IJsselderby. De Eagles moesten het lange tijd met tien man doen waardoor PEC Zwolle kans op kans kreeg, maar De Lange was bijna onpasseerbaar.

Youri Regeer (FC Twente)
Uitgerekend een opleidingsproduct van Ajax, dat relatief weinig kansen heeft gehad in het eerste elftal, was zondag één van de grote uitblinkers in Enschede. Als gelegenheidslinksback was Regeer constant de vrije man, terwijl hij ook veel Ajacieden klopte op snelheid.

Dávid Hancko (Feyenoord)
De Slowaak begint bijna een zekerheidje te worden in VP’s Elftal van de Week. Vrijwel iedere week blinkt Hancko uit bij Feyenoord en zo ook tegen sc Heerenveen. De stopper tikte een passnauwkeurigheid van maar liefst 94 procent aan, terwijl hij zeker niet alleen maar breedteballetjes gaf. Daarnaast deed Hancko ook verdedigend uitstekend zijn werk, zoals altijd.

Quilindschy Hartman (Feyenoord)
We blijven even in Rotterdam, want ook Hartman blonk afgelopen weekend uit in De Kuip. De linksback stoomde veel op aan de linkerkant, was bijzonder zuiver in zijn passing en gaf eveneens nog een erg goede assist. Hartman lijkt uiteindelijk de gedoodverfde kandidaat voor de linksbackpositie bij Oranje.

Victor Jensen (FC Utrecht)
Op bezoek bij Heracles zag kersvers FC Utrecht-trainer Ron Jans hoe Jensen de pannen van het dak speelde. Maar liefst alle passes van de Deen kwamen bij de juiste kleur terecht, terwijl hij met een handig kopballetje ook trefzeker was.

Joey Veerman (PSV)
Dit seizoen zien we tot dusver de allerbeste versie van Veerman bij PSV. Zeker met Jerdy Schouten voelt de Oranje-international zich als een vis in het water op het Eindhovense middenveld, zo was te zien tegen NEC: vanuit een wat controlerende rol gaf Veerman twee goede assists. Over alle competities was Veerman al betrokken bij tien goals in negen duels dit seizoen. Die statistiek zegt genoeg.

Alen Halilović (Fortuna Sittard)
Bij het treffen tussen Fortuna en FC Volendam was het een genot om naar het voormalig toptalent van FC Barcelona te kijken. Halilović is technisch echt bijzonder verfijnd, zo liet hij ook zien bij zijn treffer in het duel. Ook de assist van de Kroaat was van grote klasse.

Sem Steijn (FC Twente)
Niemand minder dan de zoon van de Ajax-trainer was superbelangrijk voor Twente tegen Ajax. Steijn was constant aanspeelbaar, bedrijvig en dreigend. Dat leverde de middenvelder een goal en een fraai schot op de lat op. De Hagenaar zal wat goed te maken hebben met Steijn senior.

Igor Paixão (Feyenoord)
Paixão was één van de vele Feyenoord-spelers die een goede indruk heeft achtergelaten tegen Heerenveen. De Braziliaan was goed voor een fraaie goal en een assist, terwijl hij ook vaak dreigend was. Nu lijkt hij zich op te kunnen gaan maken voor een test in de spits, in het Champions League-duel met Celtic.

Luuk de Jong (PSV)
PSV kreeg tegen NEC veel kansen, maar deed er lang over om tot scoren te komen. Het was De Jong die opstond, door op kenmerkende wijze met het hoofd te scoren. Later benutte hij ook nog een penalty, waardoor de teller nu al op vier goals en drie assists staat in dit Eredivisie-seizoen.

Michel Vlap (FC Twente)
Vorig seizoen had de man uit Sneek het lastig in Enschede, maar hoe anders was dat tegen Ajax. Als hangende rechtsbuiten wist de Amsterdamse defensie zich totaal geen raad met Vlap, die de pannen van het dak speelde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s