Verbazing om verklaring Steijn: 'De vraag is of hij tactisch goed genoeg is'

Verbazing om verklaring Steijn: 'De vraag is of hij tactisch goed genoeg is'

18 september - 07:10
102

Ibrahim Afellay is nog niet onder de indruk van Ajax-middenvelders Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk. De oud-international vertelt in Studio Voetbal dat hij geschrokken is van het vele balverlies van de Bosniër en de Noor.

"Ajax had totaal geen benul van waar het om ging", begint Afellay. "Dan kijk je naar het middenveld: Tahirovic en die Noorse aanwinst (Mannsverk, red.). Die geven gewoon totaal verkeerde ballen over tien meter. Mannsverk speelde de bal een keer naar de grensrechter... Hij moet zich ook vaker aanbieden, maar hij wil de bal gewoon niet hebben. Hij heeft gewoon totaal geen benul van wat er zich om hem heen afspeelt."

Afellay noemt een foutieve pass van Tahirovic in de zeventigste minuut 'tekenend'. "Hij gaf een bal die totaal niet bij Brobbey in de buurt kwam. Brobbey schold hem daarna meteen de huid vol. Die houding van Brobbey naar een medespeler is natuurlijk alleszeggend. Ajax was zó passief aan het voetballen en Twente speelt zich er vrij doorheen."

"Als speler van Ajax moet het echt vreselijk zijn nu", haakt Pierre van Hooijdonk in. "Je kan als speler met een elftal in een crisis komen, maar dan kan het nog wel een hecht team zijn. Dat is niet het geval. Het zijn allemaal individuen die niet opereren als team. Dat wordt de druk maximaal. Die voel je. Je voelt dat je iets niet kan halen."

Uitspraken Steijn 'niet sterk'
Volgens Steijn had de zeperd in Enschede niets met tactiek of techniek te maken, maar met inzet en duels winnen. "Dat zijn teksten van een trainer uit de tweede of derde divisie", oordeelt Arno Vermeulen. "Hij is verantwoordelijk voor de tactiek en die klopte niet. Door te zeggen dat ze niet agressief genoeg waren, leg je het bij anderen neer. Niet sterk. De vraag is of Steijn tactisch goed genoeg is voor de top. Dat weten we nog niet. Daar staat een groot vraagteken achter."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s