Kramer luidt noodklok over supporters: 'Snap wel wat Berghuis deed vorig jaar'

Kramer luidt noodklok over supporters: 'Snap wel wat Berghuis deed vorig jaar'

18 september - 08:37 Laatste update: 08:57
49

Michiel Kramer is het agressieve gedrag van sommige supporters tegenover voetballers spuugzat. De spits vertelde dat zondag aan tafel bij Studio Voetbal. Volgens Kramer hebben de spelers een voorbeeldfunctie, maar gaat het nu te ver.

"Ik snap wel wat Steven Berghuis deed vorig jaar", refereert Kramer aan het incident in Twente waarbij de voetballer van Ajax een fan sloeg. Dit seizoen ging het weer mis en werd Brian Brobbey weer racistisch bejegend bij De Grolsch Veste. "Dit kan echt niet meer. Ik heb ook wel eens dingen gedaan die niet heel handig waren, maar het is echt te begrijpen. De dingen die naar ons worden geroepen, slaan helemaal nergens op. Als dat niet aangepakt wordt, dan moet je toch harder optreden."

Kramer beseft wel degelijk dat de actie van bijvoorbeeld Berghuis geen goed voorbeeld geeft. Maar volgens de spits van RKC Waalwijk moet je je als speler niet meer altijd achter je voorbeeldfunctie verschuilen. "Wij worden als voetballer vaak in een rol geduwd van iemand met een voorbeeldfunctie, ook naar kinderen toe. Maar als er kinderen bij die bus staan om een handtekening te vragen van de spelers van Ajax en er staan vier of vijf volwassenen achter die je k-mongool, k-dit, k-dat noemen, dan is het een soort van normaal en moeten wij het maar weer accepteren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s