Volgend zwaargewicht tipt Van Gaal bij Duitsland: 'De beste optie'

Volgend zwaargewicht tipt Van Gaal bij Duitsland: 'De beste optie'

18 september - 09:08
23

Als het aan Michael Ballack ligt, dan wordt Louis van Gaal de nieuwe bondscoach van Duitsland. De 98-voudig international van Die Mannschaft vindt de 72-jarige Nederlander de beste optie.

Eerder schaarden onder meer Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm zich achter de kandidatuur van Van Gaal. Nu doet Ballack een duit in het zakje. "Je moet de beste optie nemen. Ik zou een ervaren trainer nemen, en Louis van Gaal is een uitzonderlijke coach", zegt de oud-speler van Bayer Leverkusen, Bayern München en Chelsea in gesprek met Kicker.

"Van Gaal is geen gemakkelijk persoon, maar dat geeft niets", vervolgt Ballack. "Ik denk dat het Duitse elftal een impuls nodig heeft na de periodes onder Joachim Löw en Hansi Flick." Volgens het Duitse voetbalicoon beschikt de ex-bondscoach van Oranje over 'bijna alles wat nodig is'. "Hij is een persoon met respect, heeft alles meegemaakt en kent het complete repertoire van het coachen. We zullen er alleen aan moeten wennen dat hij een Nederlands paspoort heeft."

Volgens Duitse media is Van Gaal nog steeds het belangrijkste alternatief voor Julian Nagelsmann. Die laatste zou nog twijfelen over de aanbieding van de DFB. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s