Slot spot inspiratiebron als trainer in Premier League: 'Ons spel lijkt er wel op'

Slot spot inspiratiebron als trainer in Premier League: 'Ons spel lijkt er wel op'

18 september - 10:12
27

Arne Slot heeft regelmatig aangegeven dat hij graag kijkt naar teams van Pep Guardiola, maar ook Roberto De Zerbi is een favoriet van de Nederlandse coach. De Italiaanse trainer van Brighton hanteert in Engeland een aanvallende speelstijl waar Slot veel van leert.

"Zoals we nu opbouwen lijken we wel een beetje op Brighton", vertelde Slot al voor de interlandbreak. Ook daarna vertelt de trainer tegen het Algemeen Dagblad, dat de Italiaan hem inspireert. "Als je kijkt naar hoe die elftallen onder zijn leiding zijn gaan spelen, dan zie je een vakman." De Zerbi treft met zijn Brighton binnenkort Ajax in de Europa League. De Italiaanse trainer had eerder teams als Shakhtar Donetsk, Palermo en Sassuolo onder zijn hoede.

Slot is erg zelfverzekerd over het huidige spel van de Rotterdammers. "Tegen ons in de duels komen is op dit moment niet eenvoudig. De opbouw die we tot nu toe hanteren is gewoon erg goed. Dat wij in staat zijn vanuit de opbouw veel meer kansen te creëren dan de laatste twee seizoenen, dat staat als een paal boven water. Vorig jaar konden we niet zo vaak de vrije man vinden als nu."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s