Perez spot twee topteams in Eredivisie: 'Spelen een on-Nederlands hoog tempo'

Perez spot twee topteams in Eredivisie: 'Spelen een on-Nederlands hoog tempo'

18 september - 10:49
92

Kenneth Perez is lyrisch over het spel van Feyenoord en PSV dit seizoen. Volgens de analist steken de twee ploegen er met kop en schouders bovenuit in de Eredivisie en dat is een goed teken richting de Champions League die weer begint.

"Ik vind het zó leuk om naar te kijken", vertelt Perez bij Dit Was Het Weekend van ESPN. "Prachtige aanvallen, constant in beweging en een snelheid die je niet vaak ziet. Feyenoord en PSV spelen echt in een on-Nederlands hoog tempo. Nu is de vraag hoe zich dat weerhoudt in de Champions League. Ik geniet er echt van, ze bieden echt veel plezier."

Van PSV vindt Perez het nog extra knap, als je het spel vergelijkt met dat van vorig jaar. "Daar hebben ze er gewoon een andere manier van voetbal in weten te slijpen. En dat in zo’n korte tijd. Ajax gebruikt de tijd als excuus, maar PSV bewijst dat het wél kan. Nu neemt de ploeg het initiatief, geven ze bijna geen kans meer weg en en heeft de tegenstander geen mogelijkheid om op adem te komen."

Ook de transfer die PSV heeft gedaan, kunnen Perez wel bekoren. "Dat ze Hirving Lozano terug hebben kunnen halen, hoe gaaf is dat. Noa Lang roept ondertussen dat hij concurrentie lekker vindt. Dan moet je wel sterk zijn, want dan heb je die bravoure."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s