'PSV kan verrassen, weinig Engelse ploegen spelen zulk goed positiespel'

'PSV kan verrassen, weinig Engelse ploegen spelen zulk goed positiespel'

18 september - 13:15
142

Aad de Mos heeft alle vertrouwen in een goed resultaat van PSV in het Champions League-duel met Arsenal. De analist is zeer te spreken over de ploeg van Peter Bosz, die volgens hem 'fantastisch speelt'. 

De Mos zou niet tornen aan de speelwijze. "Je moet spelen zoals je altijd speelt. De hamvraag is de handelingssnelheid, die moet omhoog", zegt hij in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Je zult niet zoals in de Eredivisie tachtig procent balbezit hebben. Maar ik zou uitgaan van eigen kwaliteiten en kijken hoe ver je kunt komen met dit soort voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat PSV dit aan kan."

"Het voetbal dat Arsenal speelt, ik heb ze gezien tegen Everton, is ook weer niet zó geweldig. Het is niet dat ze overlopen van kansen creëren. PSV gaat daar een heel goede wedstrijd spelen. En ik geloof zelfs in een goed resultaat", aldus De Mos, die rekent op een 1-1 gelijkspel in Londen.

De oud-trainer verwacht een belangrijke rol voor Joey Veerman en Jerdy Schouten. "Het middenveld staat vrij goed. De vraag is alleen of ze Sangaré gaan missen, want er zullen momenten zijn dat je balverlies lijdt. Maar ze hebben positioneel een goed inzicht. Zeker Schouten. Aan de bal kun je verrassen. Er zijn weinig Engelse ploegen, op Brighton na, die zo'n goed positiespel hebben als PSV op dit moment."

De Mos denkt dat Bosz er goed aan doet om vast te houden aan Johan Bakayoko op rechtsbuiten. "Die jongen verdient het en heeft het waargemaakt. Lozano is nog niet zover dat hij echt in topvorm is. Die heeft wedstrijden nodig, maar die kan hij in de wedstrijden erna tegen Almere, Go Ahead en FC Volendam krijgen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s