Neville: 'Fans zullen niet boos zijn op Ten Hag, United niet zo goed'

Neville: 'Fans zullen niet boos zijn op Ten Hag, United niet zo goed'

18 september - 14:27
69

Gary Neville neemt het op voor Erik ten Hag na de teleurstellende nederlaag van Manchester United tegen Brighton & Hove Albion. Volgens het clubicoon geniet de Nederlandse manager nog voldoende steun van de fans.

United werd zondag van het kastje naar de muur getikt door Brighton, dat op Old Trafford met 1-3 aan het langste eind trok. The Mancunians blijven daardoor steken op de dertiende plaats in de Premier League, met zes punten uit vijf duels. Door de slechte seizoensstart neemt ook de druk op Ten Hag toe, maar Neville springt voor hem op de bres.

"Ik heb geen seconde gedacht dat ze Manchester United en Arsenal zouden uitdagen. Niet met de aankopen die ze hebben gedaan", zegt de voormalig rechtsback bij Sky Sports. "Daarvoor hadden ze een Harry Kane-achtige aankoop moeten doen, of Declan Rice bijvoorbeeld. Maar daar hadden ze het geld niet voor. Ze zijn gewoon niet zo goed op dit moment."

"Je bent altijd optimistisch, maar alle 72.000 United-fans kennen Brighton en waren denk ik niet verrast", vervolgt Neville. "Brighton ontmantelde Manchester United. We zeggen heel vaak dat voetballers wedstrijden winnen, niet systemen. Sorry, maar systemen zijn wel degelijk van invloed. Het was zorgwekkend dat Brighton beter was dan Manchester United."

Toch wijst Neville niet per se met de beschuldigende vinger naar Ten Hag. De voormalig Engels international wijst naar de situatie rond Jadon Sancho en Antony, die ontbraken. "Fans zullen vragen hebben over de tactiek tegen Brighton, maar ze zullen niet het meest boos zijn op Ten Hag. Ze willen vooral nieuwe eigenaren. De club is de afgelopen elf jaar van het kastje naar de muur gestuurd vanuit sportief oogpunt, omdat elke manager andere wensen had. Ze hebben een krachtige technische leiding nodig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s