Slot ziet PSV-Rangers niet als vergelijkend materiaal: 'Celtic veel beter'

Slot ziet PSV-Rangers niet als vergelijkend materiaal: 'Celtic veel beter'

18 september - 14:55
118

Arne Slot is benieuwd naar de krachtmeting van Feyenoord met Celtic in de Champions League. De trainer zet zijn spelers op scherp voor het treffen met de Schotse kampioen in De Kuip.

Slot is enthousiast over de eerste duels van Feyenoord dit seizoen. "Maar het waren alle vijf tegenstanders, waarbij wij meer kwaliteit hadden. Ik denk dat we nu tegen twee tegenstanders gaan spelen die gelijkwaardige kwaliteiten hebben aan ons", doelt hij naast Celtic ook op De Klassieker tegen Ajax van zondag. "Kunnen we dan ook winnen en hetzelfde voetbal spelen als tegen de mindere tegenstanders?"

"Dit elftal heeft aangetoond makkelijker te winnen van kleine ploegen dan het elftal van vorig jaar. Dat is voor mij wel duidelijk geworden. Vorig jaar was het vaak 1-0 en met horten en stoten", gaat Slot verder. "Maar het elftal van vorig jaar was wel heel goed in staat om tegen gelijkwaardige kwaliteit of betere kwaliteit met name zonder bal zó goed te spelen, dat we vaak wonnen. Die test moeten we nu ook doorstaan op dinsdag en zondag."

Slot is op zijn hoede voor Celtic en denkt dat een vergelijking met Rangers niet op zijn plaats is. In de voorrondes van de Champions League was PSV veel te sterk voor die andere Schotse topclub. "PSV won thuis makkelijk, uit wisten ze niet te winnen", benadrukt de Feyenoord-trainer. "Celtic heeft in de laatste zes ontmoetingen maar één keer van ze verloren en is in de afgelopen tien jaar negen keer kampioen geworden. Ze zijn de laatste tien jaar gewoon een veel betere club geweest dan Rangers, al zal ik de Rangers-fans nu een beetje beledigen. Als je kijkt naar de prestaties, moet je ze denk ik anders inschatten dan Rangers."

Slot geeft hoog op van Celtic. "Ik vind het een zeer goede, gestructureerde ploeg. Celtic heeft veel Aziatische invloeden. Ze hebben een goede snelle spits, en ook de linksbuiten steekt er bovenuit", doelt hij op Kyogo Furuhashi en Daizen Maeda. "Ze spelen goed en verzorgd voetbal. Postecoglu is daarmee begonnen en Rodgers gaat ermee verder. Celtic is naast ons de enige kampioen in de groep, daar kun je alleen maar respect voor hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s