Slot geeft duidelijkheid over veelbesproken spitspositie: 'Iedereen weet het wel'

Slot geeft duidelijkheid over veelbesproken spitspositie: 'Iedereen weet het wel'

18 september - 16:11
65

Arne Slot is er helemaal uit wie er in de spits zal beginnen bij Feyenoord tegen Celtic. Het lijkt erop dat de trainer van de Rotterdammers kiest voor Yankuba Minteh in het centrum. Toch zullen ook andere spelers daar opduiken, want volgens Slot worden de positiewisselingen erg belangrijk.

"Ik denk dat iedereen zeker weet wie in het elftal gaat komen", vertelt Slot over zijn keuzes voor het duel met Celtic op de persconferentie. "We gaan met drie spelers beginnen die op linksbuiten kunnen spelen, alle drie als spits uit de voeten kunnen en twee van die jongens zijn ook nog uitstekend op rechts. Er zullen fases in de wedstrijd zijn dat we positiewisselingen zullen doorvoeren." De kans lijkt daarmee groot dat Luka Ivanusec, Igor Paixao en Minteh zullen spelen.

Het was wat puzzelen voor Slot, maar hij hoopt nu zijn drie aanvallers het best in hun kracht te kunnen zetten. "Igor Paixão en Minteh zijn heel goed in de diepte, Luka Ivanusec heel goed in de bal. Hopelijk is hij binnenkort ook dreigend in zijn spel van de bal af. Dat mij dat lukt om aan te passen. De vorm van de dag van die spelers en het maken van de juiste keuzes zullen leiden tot goals." Slot is sowieso onder de indruk van Ivanusec. "We hebben er met hem een speler bij gekregen, die beloftevolle situaties makkelijk omzet in doelpunten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s