Huidige Feyenoorders krijgen lof van clubicoon: 'Beter dan eerdere kampioensteams'

Huidige Feyenoorders krijgen lof van clubicoon: 'Beter dan eerdere kampioensteams'

18 september - 17:16
72

De heren die in 1970 de Europa Cup I wonnen met Feyenoord, zijn onder de indruk van het huidige ensemble van de Rotterdammers. Onder andere Piet Romeijn en Rinus Israel genieten met volle teugen van het huidige team dat Arne Slot onder zijn hoede heeft.

De tegenstander tijdens de beroemde finale in 1970 was Celtic. Israel was dan ook erg blij toen Feyenoord de Schotten nog eens in de groep kreeg. "Dat is voor Feyenoordsupporters een kraker. Prachtig natuurlijk", vertelt Israel tegen RTV Rijnmond. De vroegere verdediger is ook erg onder de indruk van het huidige Feyenoord. "In het duel met sc Heerenveen zag het er voetballend beter uit dan in het kampioenselftal. Ik vond Feyenoord erg goed spelen. Het team zit goed in elkaar en is op elkaar afgestemd."

Ook Romeijn speelde in 1970 mee in de finale en ziet dat er nu een bijna net zo sterke ploeg op het veld staat. "Ik denk dat deze ploeg beter is dan de voorgaande kampioensploegen. Slot zegt het, dus hij weet het. Ik zal zijn oordeel niet in twijfel trekken, haha! Maar afgelopen zaterdag tegen sc Heerenveen was het helemaal genieten." Dinsdag neemt Feyenoord het in eigen huis op tegen Celtic.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s