Zestienjarige Twente-supporter kan stadionverbod van twintig jaar tegemoet zien

Zestienjarige Twente-supporter kan stadionverbod van twintig jaar tegemoet zien

18 september - 20:36
144

De FC Twente-supporter die op zondag Brian Brobbey racistisch bejegende kan een fiks stadionverbod tegemoet zien, zo meldt RTV Oost naar aanleiding van een schriftelijke reactie van de KNVB.

Na de wedstrijd FC Twente-Ajax kreeg Brobbey van een 16-jarige jongen racistische uitspraken naar zijn hoofd toen hij onderweg was naar de spelersbus, waarna bekend werd dat Ajax en Brobbey aangifte zouden doen. Ook vanuit de KNVB komt er een straf, die zou bestaan uit een stadionverbod van twintig jaar. Daarvoor moet Ajax wel officieel melding maken bij de KNVB, waarna een onderzoek gestart kan worden.

Er wordt door een woordvoerder verwezen naar een plan genaamd 'Ons Voetbal is van Iedereen'. Het plan werd in 2020 vanuit de KNVB gestart om tegen racisme en discriminatie in te gaan. In het plan staat dat bij racistische bejegeningen een stadionverbod van tien jaar opgelegd wordt. Als een dergelijke uiting is gericht aan een specifiek individu, dan kan de straf zelfs twintig jaar bedragen. "Dat laatste is precies wat er gisteren is gebeurd", zo luidt de verklaring.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s