Sneijder verklapt vervolgstap en is bereid Ajax te helpen mits er iets 'verandert'

Sneijder verklapt vervolgstap en is bereid Ajax te helpen mits er iets 'verandert'

18 september - 21:25 Laatste update: 22:38
124

Wesley Sneijder heeft de deur naar een terugkeer bij Ajax weer op een klein kiertje gezet. De voormalig middenvelder, die verklapt een opleiding te gaan volgen aan de Nyenrode Business Universiteit en aan het iconische Harvard, is bereid zijn oude liefde te helpen, mits er groot aantal verschuivingen plaatsvindt binnen de directie. Dat vertelt hij maandagavond bij Veronica Offside

"Op dit moment? Nee, absoluut niet", antwoordt Sneijder op de vraag of hij nu in zou willen stappen. "Ik vind het verschrikkelijk om te zien wat er gebeurt bij Ajax. Wat moet je doen? Het is lastig. Hier kun je nu niets mee doen. Als er iets verandert, wil ik wel", vervolgt de topmiddenvelder van weleer. 

Mocht Sneijder in de toekomst, in wat voor rol dan ook, te maken krijgen met de huidige spelersselectie van Ajax, dan weet hij wel wat hij zou doen. "Dan moet je gaan kijken naar hoe je weer inkomsten genereert. Dan zul je wat spelers moeten gaan verkopen. Misschien moet je nu wat jeugdspelers de kans geven. Haal die gasten eruit. Het enige wat je kan gaan redden, is dat je jeugdspelers de kans geeft."

Eén van de jeugdspelers van Ajax, middenvelder Silvano Vos, moet voorlopig genoegen nemen met een plek op de bank. Sneijder stoort zich gigantisch aan het middenveld van de Amsterdammers. "Het middenveld vind ik KKD-niveau. Ik vind niet dat Taylor heel veel recht van spreken heeft, maar als je voor deze drie op de bank zit… Akpom, de nummer tien van Ajax. Ga dit als trainer maar eens oplossen. Dat is niet makkelijk. Die gasten hebben net drie, vier keer met elkaar samen getraind."

Sneijder verklapt opleiding
Later in de uitzendig maakt Sneijder bekend een opleiding te gaan volgen. "Ik ga een leiderschap-opleiding volgen, aan De Nyenrode. Dat juist ook omdat ik een aantal jaar geleden begonnen ben bij de KNVB met mijn trainerscursus. In dat stukje wilde ik extra begeleid worden. Dat was toen niet mogelijk. Dit kwam voorbij en toen dacht ik: dit wil ik doen. Ook om mijn mogelijkheden voor straks te verbreden. Daarnaast ben ik ook toegelaten tot Harvard, vervolgt Sneijder. "Dat is meer het theoretische gedeelte, online, en in een andere taal. Dat heb je gewoon nodig als je in het buitenland werkt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s