Van der Meijde doet schokkende claim: 'Onderzoek naar Mislintat bij Ajax'

Van der Meijde doet schokkende claim: 'Onderzoek naar Mislintat bij Ajax'

18 september - 21:31 Laatste update: 22:29
248

Nadat Andy van der Meijde bij Veronica Offside al fel van leer trok over de technische keuzes van Sven Mislintat, komt er ook een andere zaak op tafel. De oud-speler Ajax suggereert dat er binnen de club een onderzoek aan de gang is naar mogelijke deals waar de technisch directeur aan verdiend zou hebben.

"Ik hoorde in de wandelgangen dat er een onderzoek is gestart naar Mislintat." Na de eerdere kritiek wordt er door tafelgenoten Wilfred Genee, Wesley Sneijder en Wim Kieft niet direct serieus gereageerd op de suggestie van Van der Meijde, waarna de voormalig buitenspeler benadrukt de waarheid te spreken. "Nee, echt. Ik ben honderd procent serieus", aldus Van der Meijde. Presentator Genee reageert met verbazing: "Dat hij er zelf geld aan verdient?" Van der Meijde: "Dat gaan ze nu uitzoeken." Wesley Sneijder antwoordt: "Als dat echt gebeurd is, mag je dat alles en iedereen kwalijk nemen bij Ajax, ook de raad van commissarissen. Die moet de transacties goedkeuren. Als het echt zo is."

Ook vorig seizoen waren er geruchten over dergelijke deals rondom transfers bij Ajax, met een hoofdrol voor zaakwaarnemer Milos Malenovic, die onder meer de belangen behartigde van aanvoerder Dusan Tadic en trainer Alfred Schreuder. Er werd in twijfel getrokken in hoeverre de zaakwaarnemer de prioriteit had liggen bij het belang van Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s