Van Basten over positie van Steijn: 'Ik denk dat het heel onrustig gaat worden'

Van Basten over positie van Steijn: 'Ik denk dat het heel onrustig gaat worden'

18 september - 22:16 Laatste update: 22:37
80

Marco van Basten denkt dat het heel onrustig wordt bij Ajax, mocht er deze week verloren worden van zowel Olympique Marseille als Feyenoord. Mocht Maurice Steijn daadwerkelijk moeten vertrekken, dan is het aan Sven Mislintat om een nieuwe trainer aan te stellen, een potentiële situatie die maandagavond bij Rondo voor veel verbazing zorgt. 

Na het debacle bij FC Twente (3-1 nederlaag), tevens het derde puntenverlies op rij in de Eredivisie, is het nu voor Steijn en Ajax do or die. Eerst wacht komende donderdag Marseille in de Europa League, waarna aanstaande zondag landskampioen Feyenoord op bezoek komt. Moet Steijn ontslagen worden als Ajax die wedstrijden verliest? "Er moet niks, maar ik denk dat het héél onrustig gaat worden", aldus Van Basten bij Rondo. 

"Ik denk niet dat dat gebeurt", antwoordt tafelgenoot Dick Advocaat. "Maar dat is het probleem, wie doet wat?", vervolgt Van Basten, die vervolgens wordt onderbroken door Youri Mulder. "Je krijgt wel een rare situatie op een gegeven moment. Stel ze verliezen nog drie of vier keer, dan is de trainer toch als eerste de pineut. Maar dan moet iemand (Mislintat, red.) die bewezen heeft geen goeie td te zijn, een nieuwe coach aanstellen, want verder is er niemand die dat gaat bepalen."

Advocaat en Van Basten zouden het bij een dergelijk scenario logischer vinden als Mislintat moet vertrekken. "Hij is er verantwoordelijk voor", aldus Advocaat. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s