'Witschge drong aan op komst Schouten naar Ajax, maar werd genegeerd'

'Witschge drong aan op komst Schouten naar Ajax, maar werd genegeerd'

18 september - 22:35 Laatste update: 22:37
173

Jerdy Schouten is tijdens de afgelopen transferwindow getipt bij Ajax, aldus Mike Verweij maandag in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. De clubwatcher weet dat staflid Richard Witschge de huidige PSV'er maar al te graag naar Amsterdam wilde halen, maar dat hij compleet werd genegeerd.

"Richard Witschge heeft heel hard om Schouten geroepen", aldus Verweij. "Hij zat bij het managementbureau Key United, waar zijn broer Rob ook zit, dus hij wist dat Schouten op de markt kwam. Dit werd compleet genegeerd." Schouten liet Bologna uiteindelijk achter zich om aan de slag te gaan bij PSV, waarmee hij woensdagavond op bezoek gaat bij Arsenal. 

Na de onthullig van Verweij gaat gespreksgenoot Valentijn Driessen in op het spel van Ajax. "Als Steijn verstandig is, gaat hij de komende weken terug naar de vastigheid van Ajax, met mensen die er al langer voetballen en weten hoe het is om tegen Marseille en Feyenoord te spelen. Dan moet hij eigen ideeën en tactiek erop aanpassen." 

Wat er ook gebeurt op sportief vlak, Driessen vreest dat er op korte termijn koppen gaan rollen in de Johan Cruijff ArenA. "Als de technisch directeur en de trainer niet samen door één deur kunnen, dan houdt het voor één van de twee op en zal er een beslissing moeten worden genomen. Het zal in overleg met Alex Kroes gaan voor wie Ajax moet kiezen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s