Celtic-manager Rodgers looft Feyenoord: 'Hoog niveau en fantastische spelers'

Celtic-manager Rodgers looft Feyenoord: 'Hoog niveau en fantastische spelers'

18 september - 23:55 Laatste update: 23:55
35

Celtic-manager Brendan Rodgers heeft op de persconferentie van maandag lovende woorden gesproken over Feyenoord. Dinsdagavond staan de Schotse en Nederlandse landskampioen tegenover elkaar in De Kuip in de eerste groepswedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen. 

Rodgers is onder de indruk van Feyenoord, dat afgelopen zaterdag nog zes keer het net wist te vinden tegen sc Heerenveen. "De ploeg maakt makkelijk doelpunten", aldus Rodgers tijdens het persmoment. "De trainer Arne Slot doet het goed sinds hij is aangesteld. Hij heeft het team veranderd en ze hebben Ajax uitgedaagd. Feyenoord haalt een hoog niveau en heeft fantastische spelers. We kijken uit naar deze ontmoetingen, uit en thuis."

De ontmoeting tussen Celtic en Feyenoord roept ook herinneringen op aan 1970. Toen speelden de twee clubs tegen elkaar in de finale van de toenmalige Europa Cup 1. De Rotterdammers wonnen en kroonden zich destijds als de eerste Nederlandse club ooit die de cup met de grote oren wist te winnen. "We zijn blij met de loting", vervolgt Rodgers. "Celtic speelt tegen teams met een enorme historie. De wedstrijd van 1970 tussen Celtic en Feyenoord is bijzondere geschiedenis." 

De vijftigjarige Engelse oefenmeester had tot slot ook nog mooie woorden over voor Wim Jansen, die begin 2022  overleed. Jansen boekte grote successen bij zowel Feyenoord als Celtic, waarmee hij als trainer in het seizoen 1997/98 landskampioen werd. "Hij was een geweldige coach voor Celtic en heeft veel voor Celtic betekend. En hij was een legendarische speler voor Feyenoord en Nederland."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s