Kieft haalt genadeloos uit na Ajax-debacle: 'Hij raakt zelf geen bal!'

Kieft haalt genadeloos uit na Ajax-debacle: 'Hij raakt zelf geen bal!'

19 september - 07:45
167

Wim Kieft heeft geen goed woord over voor Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn. De voormalig Oranje-international ziet met lede ogen aan hoe de aanvaller de wanvertoning tegen FC Twente (3-1) afschuift op diens ploeggenoten.

Kieft plaatst in de podcast KieftJansenEgmondGijp vraagtekens bij het aanvoerderschap van Bergwijn. "Je moet natuurlijk benoemen dat die selectie ook pas twee weken bij elkaar is en dat ze een week weg zijn geweest vanwege de interlandperiode...", begint hij. "Maar dan roepen Maurice Steijn en Bergwijn dat er wat mankeert aan de inzet. Die gasten hebben helemaal geen idee wat ze moeten doen. Aan de ene kant omdat het geen goede voetballers zijn, aan de andere kant weten ze niet eens hoe Ajax wil voetballen."

Na het duel met Twente verscheen Bergwijn voor de camera van ESPN. "Bergwijn roept na de wedstrijd dat hij er klaar mee is en passie wil zien. Maar hij raakt godverdomme zelf geen bal, man! Hij is voor zoveel geld gekocht... Je gaat dan toch niet die jongens voor schut zetten en laten vallen? Het grote afschuiven is begonnen bij Ajax."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s