De Boer adviseert Steijn bij Ajax: 'Je moet als trainer niet te koppig zijn'

De Boer adviseert Steijn bij Ajax: 'Je moet als trainer niet te koppig zijn'

19 september - 08:27 Laatste update: 08:38
106

Ronald de Boer legt de vinger op de zere plek bij Ajax. De voormalig Oranje-international wijt de pijnlijke nederlaag tegen FC Twente aan het gebrek aan communicatie.

Ajax is de kluts kwijt, zo ziet De Boer na het 3-1 verlies in Enschede. "De een liep vooruit en de ander achteruit", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. "Wat je duidelijk zag, waren de verschillende achtergronden. Jongens met het Ajax-dna wilden vooral naar voren. Anderen bleven sneller hangen. Daaraan zag je het gebrek aan communicatie ook terug."

Voor Ajax wacht een cruciale week, met de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille en de Klassieker. "Als Ajax-fan ben je er op dit moment niet gerust op. Ik hou mijn hart dan ook vast", aldus De Boer. "Feyenoord is nu overduidelijk de favoriet voor de Klassieker, al wint de best voetballende ploeg niet altijd natuurlijk."

De Boer denkt dat Ajax-trainer Maurice Steijn er goed aan doet om de komende duels af te stappen van de attractieve speelstijl waarmee de Amsterdammers de afgelopen jaren naam maakten. "Je moet als trainer niet te koppig zijn. Er zijn momenten dat je moet handelen naar de situatie. Ik denk dat dit er zo één is, omdat ik Ajax niet zo snel in staat acht de tegenstander de wil op te leggen. De afstemming heeft meer tijd nodig."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s