Vraagtekens bij Steijn-uitspraak: 'Dat zeggen als het huis in brand staat...'

Vraagtekens bij Steijn-uitspraak: 'Dat zeggen als het huis in brand staat...'

19 september - 08:46
110

Kenneth Perez vindt het onhandig dat Ajax-trainer Maurice Steijn heeft verteld dat hij tijdens de interlandperiode op vakantie is geweest naar Ibiza. De ESPN-analist stelt dat supporters van de Amsterdammers dat niet hoeven te weten.

Steijn vertelde voor de wedstrijd tegen FC Twente (3-1) dat hij met Feyenoord-trainer Arne Slot in het vliegtuig naar Ibiza zat. "Ga lekker drie dagen naar Ibiza als je dat wil, maar als het huis in brand staat, hoef je niet aan iedereen te vertellen dat je even een paar dagen weg bent geweest", zegt Perez bij Voetbalpraat. "Van mij mag hij gaan, maar je hoeft er niet elke keer mee te koketteren. Je hoeft het niet aan iedereen te vertellen."

Volgens Perez is het 'niet handig' om dergelijke zaken te benoemen. "Supporters van een club die helemaal in brand staat willen dat niet horen, denk ik. Je hoeft het niet te zeggen, het komt niet echt lekker over." Ook de wedstrijdanalyses van Steijn maken weinig indruk op Perez. "Hij komt met termen als 'we moeten meer in de duels komen' en 'we moeten harder werken'. Daaraan merk je dat hij bij kleinere clubs heeft gewerkt. Bij Ajax gaat het daar niet om. Bij Ajax moet je beter voetballen, tactisch sterker zijn, meer vertrouwen aan de bal tonen en als team opereren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s