'Geen systeem en los zand' bij Ajax: '0-4 voor Feyenoord zou mogelijk moeten zijn'

'Geen systeem en los zand' bij Ajax: '0-4 voor Feyenoord zou mogelijk moeten zijn'

19 september - 09:14
154

Feyenoord-icoon Rinus Israël verwacht dat Ajax komende zondag in de Klassieker een andere speelstijl gaat hanteren dan de Amsterdammers normaal doen. De oud-verdediger denkt dat de ploeg van Arne Slot een ruime zege kan boeken in de Johan Cruijff Arena.

Ook Israël ziet Ajax ploeteren. "Ajax heeft de beste spelers verkocht. Ze hebben veel geld, maar nu hebben ze opeens geen elftal. Dat is voor een voetbalclub wel heel erg vervelend", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Kijk, als je beide teams op dit moment ziet, dan zou een 0-4 mogelijk moeten zijn. Ajax zal vast een andere manier van spelen hanteren. Een voorzichtige."

"Dat ze het spel een keer niet willen maken, veel spelers achter de bal zullen houden", aldus Israël. "Dat doen ze eigenlijk nooit, maar Feyenoord heeft weer geweldige spelers aangetrokken. Ze zijn nu beter." Theo van Duivenbode, die voor zowel Feyenoord als Ajax actief was, sluit zich aan bij Israël. "Geen systeem, los zand, de spelers van FC Twente kregen zoveel vrijheid, dat heb ik zelden gezien", is hij kritisch op de Amsterdammers. "Maar Ajax heeft ook niet de spelers om zich in te graven zondag. Los van de vraag of het door de achterban wel geaccepteerd wordt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s