Hoofdscout Ajax geeft inkijk in volgende transferwindow: 'Dan heb ik meer invloed'

Hoofdscout Ajax geeft inkijk in volgende transferwindow: 'Dan heb ik meer invloed'

19 september - 11:29
170

Kelvin de Lang werd afgelopen zomer aangesteld als nieuwe hoofdscout bij Ajax. De Nederlander kwam over van Manchester City en begon pas in augustus, waardoor hij nog niet bij alle transfers betrokken was. Op de clubwebsite van de Amsterdammers deelt hij zijn visie over scouting en licht hij een tipje van de sluier op over de volgende transferwindow.

"In de winterse transferperiode zal ik een stuk meer invloed hebben", vertelt De Lang over zijn inspraak bij de transfers van Ajax. "Ook de structuur van scouting zal meer zijn zoals we dat willen. Sven Mislintat, Maurice Steijn en ik zullen verantwoordelijk zijn voor de transfers." De Lang werkte zes jaar voor Manchester City en dus valt de transfer van Carlos Forbs niet los van hem te zien. "Mislintat vroeg me wel wat ik van hem vond ja. Ik zei dat hij heel getalenteerd was, maar ik heb hem niet aangedragen."

Mislintat staat ook bekend om iemand die veel werkt met data van spelers, maar volgens De Lang is iemand live aan het werk zien net zo belangrijk. "Data is voornamelijk een soort filter om een grote groep spelers te verkleinen tot een paar potentiële aanwinsten. Live scouting is en blijft het belangrijkste. Data is een hulpmiddel om te spotten bij welke spelers je wilt gaan kijken."

Volgens De Lang is er voor spelers ook nog steeds genoeg reden om voor Ajax te kiezen. "We kunnen niet op tegen grote teams als Real Madrid en Manchester City. Financieel gaat dat ons niet lukken, maar ook niet door het podium waarop we nu spelen. Maar Ajax blijft een geweldige keuze voor spelers die zich willen ontwikkelen op weg naar de top. Ajax is die top nog niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s