'Hendriks wilde touwtjes in handen nemen, maar wordt bij Ajax gezien als bemoeial'

'Hendriks wilde touwtjes in handen nemen, maar wordt bij Ajax gezien als bemoeial'

19 september - 17:02
117

Maurits Hendriks roept intern de nodige weerstand op bij Ajax. De Chief Sports Officer had zijn zinnen gezet op de positie van algemeen directeur na het vertrek van Edwin van der Sar, maar hij geniet weinig draagvlak.

Volgens Voetbal International zag Hendriks het wel zitten om de touwtjes in handen te nemen in de Johan Cruijff Arena. Op Sven Mislintat na geniet hij echer weinig steun. De voormalig hockeycoach en directeur van NOC*NSF wordt gezien als een 'bemoeial, die zichzelf te veel wil profileren en vooral met de naam Ajax pronkt, zonder daadwerkelijk een inhoudelijke bijdrage te leveren', schetst het weekblad.

Het probleem is dat het Ajax momenteel aan een sterke leider ontbreekt. Alex Kroes mag door het concurrentiebeding in zijn contract bij AZ pas in maart aan de slag. 'Zonder algemeen directeur maar met Hendriks en Van Halst moet Ajax de huidige storm zien te overleven. Het lijkt een schier onmogelijke opgave zonder interne en externe steun', aldus VI.

Mislintat zoekt momenteel juist bij Van Halst en Hendriks steun om coach Maurice Steijn te kunnen ontslaan. De Duitse directeur voetbalzaken vindt dat Steijn te weinig uit de selectie haalt en is bovendien zeer ontevreden over diens kritiek op zijn aankoopbeleid. Mislintat moet zelf echter ook vrezen voor zijn positie. Zo heeft Kroes geen hoge pet van hem op.