'Frustratie om buitenlandse aankopen Mislintat: intern opties aangedragen'

'Frustratie om buitenlandse aankopen Mislintat: intern opties aangedragen'

19 september - 17:15 Laatste update: 17:20
144

Sven Mislintat trekt volledig zijn eigen plan binnen Ajax, zo schetst Voetbal International in een uitgebreide analyse. De directeur voetbalzaken wuift de kritiek op zijn aankopen en het feit dat de selectie pas laat op orde was weg.

Mislintat heeft de sleutels in handen gekregen, naar eigen zeggen volgens afspraak, maar ook mede door een gebrek aan voetbalkennis in de organisatie. 'Gevolg is dat er op technisch vlak allerlei keuzes worden gemaakt, waarbij elk individu de schuld afschuift op een ander', aldus VI.

Dat de selectie pas laat op orde was kwam volgens Mislintat niet door zijn visie, maar door de visie van de rvc. De Duitser kreeg de opdracht mee om eerst geld te verdienen. Dat besteedde hij vervolgens aan veelal onbewezen spelers op het hoogste niveau. Naar eigen zeggen past dat in de strategie, want onder meer het salarishuis moest worden teruggedrongen. Met Branco van den Boomen kwam echter slechts één Nederlander. Mislintat constateerde voor zijn andere aankopen een gebrek aan goede Nederlandse alternatieven.

Door de scouting, jeugdopleiding en technische staf wordt dat echter 'fel tegengesproken'. Zo werden niet alleen eigen talenten naar voren geschoven, maar ook potentiële versterkingen als Jerdy Schouten en Noa Lang.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s