Mogelijk grote gevolgen Mislintat: 'Ajax-rvc kan hem op non-actief stellen'

Mogelijk grote gevolgen Mislintat: 'Ajax-rvc kan hem op non-actief stellen'

19 september - 19:57
138

De keuze van Ajax-directeur Sven Mislintat om in zee te gaan met een zakenrelatie kan verregaande gevolgen hebben. Dat stelt Dennis Vink, professor ondernemingsfinanciering aan de Nyenrode Business School.

Op Deadline Day wist Ajax nog Borna Sosa aan te trekken. Dat deed Mislintat via een zaakwaarnemerskantoor dat sinds enkele maanden belangen heeft in een bedrijf van de Duitser, zo meldde de NOS. Het bestuur van de Amsterdammers was daar niet van op de hoogte en is een onderzoek begonnen.

Volgens Vink kunnen de gevolgen groot zijn voor Mislintat. "Als blijkt dat een directeur niet volledig is geweest in zijn gesprekken dan kan de rvc hem op non-actief stellen en intern onderzoek verrichten", zegt hij tegen de omroep. "Als daaruit blijkt dat hij informatie heeft verzwegen of achtergehouden, dan kan de rvc hem persoonlijk aansprakelijk stellen in verband met mogelijke verliezen. Daarnaast zullen ze ook de KNVB en UEFA moeten inlichten."

"Is hier ten koste van Ajax een transactie gedaan waarvoor teveel betaald is?", luidt de vervolgvraag. "Het heeft er de schijn van dat Ajax benadeeld is door deze transactie, omdat hierbij de technisch directeur en de zaakwaarnemer beiden aandeelhouders zijn in hetzelfde bedrijf. Dat roept vragen op over de prijs die voor de speler betaald is. Dat is heel lastig uit te leggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s