Van Basten schrijft Feyenoord-successen toe aan Slot: 'Gewoon goed vakmanschap'

Van Basten schrijft Feyenoord-successen toe aan Slot: 'Gewoon goed vakmanschap'

19 september - 20:20
41

Marco van Basten schrijft de successen van Feyenoord voor een heel groot gedeelte toe aan Arne Slot. Eerstgenoemde stelt dat de trainer van de Rotterdammers 'goed vakmanschap' heeft geleverd, waardoor de club naar grote hoogte is gestegen. 

Feyenoord plukt woensdagavond één van de vruchten van het landskampioen dat het vorig seizoen behaalde. De Rotterdammers komen weer uit in de Champions League en beginnen de groepsfase met een thuiswedstrijd tegen Celtic. Een aantal jaar terug zag het er nog minder rooskleurig uit in De Kuip, maar toen kwam Arne Slot. "Ik denk dat Slot een hele grote rol speelt in de hele verandering binnen Feyenoord", aldus Van Basten dinsdagavond bij Ziggo. 

"Een aantal jaar geleden was het toch heel lastig en kon er niet veel", vervolgt de analist, die veel bewondering heeft voor de wijze waarop Slot de club naar zijn hand heeft gezet. "Er is serieus gewerkt, ook qua teamtactiek en spelopvatting. Dat is zijn verdienste. Maar ze hebben het als club ook financieel voor elkaar gekregen, want ze zaten heel slecht. Dat is wel zijn verdienste, gewoon goed vakmanschap", besluit de oud-topspits. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s